Anlita en golvslipare

Våra golv får dagligen utstå mycket. Även om golven är gjorda för att klara av vårt vardagsliv är det självklart att de slits med åren. Tunga möbler, spring över golven, husdjur, spill och mycket mer. Istället för att byta ut golvet helt och hållet när det väl blivit slitet kan man investera i en golvslipning. En golvslipning med företag som slipar golv kan göras på trägolv och vissa parkett- och betonggolv. Så länge det finns slipmån kvar i golvet är det ett väldigt kostnadseffektivt sätt att förnya sitt hem.

Vad innebär en golvslipning?

En golvslipning kombinerat med lackning är det vanligaste underhållet av golv. En golvslipning slipar bort det översta lagret som blivit tråkigt med åren. Genom att ta bort det översta lagret får man fram golvets ursprungliga utseende. På så sätt blir golvet som nytt igen. I samband med en golvslipning brukar man behandla golvet. En behandling ser till att resultatet blir mer långvarigt. Är man intresserad av att förnya golvet ytterligare kan man lägga till en betsning, glans eller liknande. Bets kan förändra golvets färg och göra det ljusare eller mörkare. Man kan även välja mellan en med glansig finish eller en mattare sådan.

Kan man åtgärda mindre skador?

Missöden händer, vilket innebär att det kan uppstå enstaka skador på ett golv. Man tappar något tungt som lämnar ett hack i golvet, det har uppstått en fläck och så liknande. Oftast kan en erfaren golvslipare åtgärda även enstaka skador. Ta kontakt med en golvläggare idag för att undersöka hur din skada kan åtgärdas.

Hur vet man om ett golv har slipmån?

En erfaren golvläggare kan enkelt se om ett golv har slipmån, medan det kan vara svårare att utläsa om man inte kan golv. Ett golvs slipmån kan dessutom variera över hela golvytan, då en tidigare golvslipare kan ha slipat olika djupt. Ett parkettgolv kan i regel slipas 2-3 gånger.

Slipa själv eller anlita en golvslipare?

Har man ingen tidigare kunskap om golvslipning rekommenderas det att anlita ett proffs. Anledningen är nämligen att det är svårare att åtgärda fel som uppstår i samband med felaktig slipning. Skulle golvet exempelvis bli ojämnt kan man behöva slipa ner hela golvet väldigt mycket för att åtgärda detta. Det är vanligt att man gör fel första gångerna som leder till vågor, gropar och liknande. Spara dig själv både pengar och tid genom att anlita ett proffs.

Förberedelser för golvslipning

När man slipar ett golv gör man hela golvet samtidigt. Detta gör man för att undvika ojämnheter och liknande som uppstår om man råkar börja på fel ställe, man behöver stanna till och så vidare. Det är därför viktigt att se till att golvet som ska slipas är helt tömt på möbler. Golvet ska vara helt tomt så att slipmaskinen kan glida helt utan avbrott.

Leave a Reply

Your email address will not be published.