Måla om ditt vardagsrum snabbt och enkelt

Att sätta lite ny färg på vardagsrummet kan verkligen pigga upp hela hemmet, man spenderar ofta mycket tid i just vardagsrummet, visst kallar man köket för husets hjärta men vardagsrummet är nog ändå det rum man vill trivas bäst i. Särskilt om man är en kvällsmänniska. Så om man vill få ny färg på väggarna utan att anlita en målare så har man inte så mycket att välja på mer än att göra det på egen hand, vilket inte är så himla illa. Det är faktiskt ganska så enkelt att måla om väggarna i vardagsrummet och i den här artikeln kommer jag att gå igenom precis hur du skall göra för ett så effektivt arbetsflöde som möjligt.

Först behöver vi ha material och redskap

När man målar vanliga väggar så är det inte mer än bas-redskap och material som behövs; det väsentliga är: väggfärg, eventuellt någon grundfärg beroende på vilken färg väggen är i nuläget och vilken färg du skall täcka med. Roller, tråg, penslar, maskeringstejp, spackel och stege. Lite tidningspapper eller mjölkpapp för att täcka golvet så att man slipper massa färgstänk. Beroende på rummets storlek och vilken kvalitet man vill ha på färgen så kan det kosta allt mellan en blygsam tusenlapp till några tusenlappar att måla om ett vardagsrum. Anlitar man en målare blir det sällan under 10 000 kronors-strecket.

Gör en liten plan för din fasadtvätt

Om du inte har ett extremt spartanskt vardagsrum så kommer du behöva flytta runt dina möbler en del och om du inte hinner måla hela vardagsrummet på en dag kan det hända att vardagsrummet blir obrukbart under tiden arbetet pågår, så tänk på det och boka inte in någon middagsbjudning precis under projektet. Målare är duktiga på fasadtvätt göteborg att planera sina arbeten eftersom det gör att man får en liten överblick över vad som skall göras och hur lång tid det beräknas att ta, man kan kanske tänka att det skulle göra att man blir stressad för att man försöker hålla sig i fas med planeringen men oftast får det motsatt effekt, man blir alltså lugnare av fasadtvätt göteborg och att ha en plan, även om man inte ligger i fas med planen rent tidsmässigt.

Börja med att spackla & ditt måleri sedan slipa

Det första vi vill göra när vi skall måla om väggar är att se till att väggarna är så jämna som möjligt, då blir det som snyggast sedan när färgen torkar. Så först och främst flyttar vi ut alla möbler från väggarna och om det behövs täcker dem så att de inte får färgstänk på sig. Sedan går vi längs väggarna och ser vart det är ojämnt, vart det finns skruvhål och annat som skall spacklas igen vid fasadtvätt göteborg – sedan är det bara att sätta igång och spackla och slipa. När alla hål och ojämnheter är spacklade så går vi över hela väggen lite snabbt med slippapper, utan måleri, för att rugga så att den nya färgen sätter sig extra hårt. Sen är det bara en liten tvätt med vatten och trasa och sedan är det bara att sätta igång och måla.

Om du inte tycker det här låter kul

Varför inte unna dig att låta en målare göra jobbet, då blir det garanterat ett professionellt resultat – du får tid till att göra annat och du slipper oroa dig över hur det kommer att bli. För att hitta en bra målare nära dig tycker jag att du skall använda google, sök på: målare + ort och se sedan vilken målare i sökresultaten du tycker verkar bäst!

Leave a Reply

Your email address will not be published.