Så hittar du bästa takläggaren – 10 Tips

1.     Börja med att utvärdera din tak-situation

Genom att utvärdera läget och fundera lite på vad du är ute efter och hur brådskande din takrenovering är. Då vet du om du har bråttom att få tag på en OK takläggare eller om du faktiskt har god tid på dig att hitta en riktigt bra takläggare, om inte den bästa som finns tillgänglig.

2.     Kolla på internet först

Det enklaste sättet jag vet att jämföra hantverkare såsom takläggare är att gå in på internet. Du kan med hjälp av en sökmotor få fram många relevanta sökresultat genom att slå in sökorden takläggare + den ort du vill ha takarbetet utfört i. I dessa listor råder jag dig att först:

3.     Kolla igenom den lokala listan

Här kan du läsa betyg och recensioner från tidigare kunder på de mest relevanta takfirmorna som är registrerade för Googles lokal lista. Du kan då snabbt bilda dig en uppfattning i hur många som bokat takarbete hos takfirman tidigare samt vad de haft för upplevelse. Firmor med många betyg och positiva recensioner tenderar till att vara bra takfirmor. Det finns sätt att förfalska betyg och recensioner av takläggarenistockholm.se men så detta är inte det enda man bör gå på när man letar.

4.     Kolla listan med hemsidor

Här ser du de mest relevanta sökresultaten för takläggare i din ort, här listas hemsidorna som tillhör mest etablerade takfirmorna enligt Googles algoritmer. Här kan du gå in och läsa vidare om takfirmorna, du kan även komma till takläggares hemsidor genom att klicka vidare från den lokala listan.

5.     Begär offert från flera firmor

När du hittar några bra takfirmor tycker jag att du skall begära offert från allihop och sedan jämföra priser, villkor och avtal för att göra bästa möjliga beslut med så mycket underlag som möjligt för pris för takläggning stockholm. Om du vet exakt pris firman kommer att debitera för ditt arbete samt vilka villkor som gäller och om du får någon typ av garanti eller dylikt.

6.     Billigast är inte alltid bäst

Se noga igenom avtal och villkor innan du bestämmer dig för vilken takfirma du skall anlita. I vissa fall kan skillnaden i pris ligga i bristfälligheter i avtalet och villkoren som gäller. Du kan få garanti hos en firma men inte hos en annan.