Städtipsen som gör det lätt att flytta hemifrån

Att flytta hemifrån är super-spännande och roligt samtidigt som det kan kännas utmanande att lämna föräldrarnas trygga hem. Det kommer mycket nytt ansvar som i perioder kan kännas tungt att åta sig. Samtidigt infinner sig en ny känsla av frihet då man inte längre är under föräldrarnas vakande öga. Friheten kan dock leda till att man slarvar med sådant man vet att man borde sköta. Det kan vara att man hoppar över att laga mat lite för ofta och istället äter skräpmat hos alberts-service.se, eller så diskar man varannan vecka och bygger stora diskberg i köket. Eller kanske är det så att man helt enkelt struntar i att städa tills situationen är totalt kaosartad och man får spendera två hela dagar till att röja upp för alberts-service.se. I den här artikeln kommer jag att ge några tips för dig som skall flytta hemifrån och vill hålla det rent och fräscht. Om du absolut hatar att städa kan du alltid anlita en städfirma, annars läs vidare.

1.     Bestäm plats för dina saker

Var sak har sin plats är det bra ordspråk för att hålla ordning i hemmet. Då slipper man fundera varje gång man skall ställa undan något. Har alla saker sina bestämda platser kan man utan att tänka städa iordning rummen rätt så snabbt. Att kontinuerligt plocka undan är ett bra sätt att hålla ordning. Det är även bra att göra detta om man anlitar städfirma som alberts-service.se eftersom de oftast inte vet vart sakerna skall ligga.

2.     Städa lite grann rätt så ofta

Städar man lite grann hela tiden, särskilt i kök och toalett. Spraya och torka av ytor några gånger per vecka för att hålla det fräscht och plocka undan skräp i rummen.

3.     Storstäda en gång per vecka

Ungefär en gång per vecka behövs en storstädning då man dammtorkar och dammsuger samt utför en mer grundlig rengöring av toalett och kök. Man kan behöva torka ur skåpen. Skrubba i duschen och så vidare.

Bildresultat för veckokalender 2015

4.     Börja storstädningen uppifrån och ner

När man utför sin storstädning är det bra att jobba som en städfirma. Då börjar man med att dammtorka ytor som är högt över golvet sedan jobbar man neråt. När alla ytor utom golvet är dammtorkade med en fuktig trasa och man antingen fått upp dammet i trasan eller borstat ner det på golvet så är det dags att dammsuga. När man dammsuger är det fördelaktigt att tänka sig golvet som ett rutnät som man systematiskt täcker av. Varannan vecka kan det vara bra att tvätta golvet efter man har dammsugit för att få bort sådan smuts som inte går att suga upp.

Leave a Reply

Your email address will not be published.