Skall du välja kulör för dina väggar i köket?

Att måla om hemmet är ett snabbt, billigt och enkelt sätt att ge rummet en ny fräsch look. Det finns många filosofier när det kommer till att välja kulör för olika rum, och jag skulle vilja påstå att varje rum kräver sin egen filosofi, även om det kan finnas gemensamma drag som man kan applicera på de flesta situationer. När man målar om i köket är man ofta ute efter en fräsch och luftig känsla. Dock är smaken som baken och alla har rätt till sin åsikt, det finns egentligen inget rätt och fel när det kommer till att välja vägg-kulör för ditt kök, men de flesta målare är överens om att det är vissa saker man bara inte gör.

Helsvart kök?

Är en sådan sak som de flesta målare är överens om att man inte gör. Om man inte har ett väldigt speciellt kök och har en unik idé om hur ett helsvart kök kommer att bli riktigt bra med tapetserare stockholm. Är man dock lekman och har ett vanligt kök så är det nog smartast att lyssna på sin målare och istället välja en mer passande färg för köket.

Kulörer har effekt på ditt psyke

Och jag kan tänka mig att svart har en effekt på psyket som kanske inte alltid är åtråvärd tapetserare stockholm. Ljusa färger är mer troligt att de främjar ljusa känslor. Mörka färger kan ge upphov till tyngre känslor, vilket inte alltid är negativt. Men det kan vara något att ha i åtanke när man väljer kulör. Ofta äter vi frukost i köket och vid frukost vill vi helst piggna till, det är ju anledningen till att så många går rakt till kaffekokaren när de vaknar hos tapetserare stockholm. Om du vill piggna till på ett mer naturligt sätt så råder jag dig till att göra ditt kök ljust och ha mycket ljusinsläpp. Ljus är något som gör oss naturligt pigga, och ljusa färger gör oss piggare än mörka.

Nyanser och kulörer

Sen är det så att vissa nyanser och kulörer har mer specifika effekter, du kan alltid rådslå med din målare om vilken nyans eller kulör som passar bäst för ditt kök. Du kan alltid förklara vad det är för effekt du är ute efter så har säkert din målare några idéer för att förverkliga din vision. Om din målare inte har det kanske du bör leta efter en målare som är mer insatt i kulörer och är med i svängarna när det kommer till målarenstockholm.nu för måleri norrtälje att måla för psykologisk effekt. Många målare har dessa kunskaper så det är inte omöjligt att hitta en, det brukar inte kosta något extra.

 

Ett ljust kök gör dig piggare och gladare

 

Ett gult kök är kanske optimalt att piggna till i, om man gillar gult. Själv har jag inte så mycket kärlek för just gul, däremot gillar jag turkos och känner verkligen att jag piggnar till i mitt kök som är turkost och vitt. Gult är den färgen som enligt forskning gör oss mest pigga, fast om vi inte gillar gul kanske det inte går hand i hand med att göra oss glada (vilket också gör att vi blir pigga). Så om man älskar death metal och svart så kanske ett helsvart kök inte är en så dum idé ändå, givet att man blir glad av att se färgen svart. Men för de flesta av oss så är nog ljusare nyanser och färger att föredra.