Köksrenovering – luckor och bänk ger ett nytt kök! 

Vill du ha ett nytt, vackert kök men tycker att en helrenovering kostar för mycket? Det finns mycket du kan göra för att köket ska se sprillans nytt ut – du kan byta köksluckor och bänkskivor! 

Hämta inspiration – gör en moodboard 

Ibland vet man exakt vilken känsla man vill ha i sitt kök och kanske också vilken färgton – men om du känner att du vill förnya dig men inte vet exakt hur kan du skapa en moodboard till snickare göteborg. Det fungerar! Du kan klippa och klistra både i datorn eller på papper, vilket du vill, men enklast är det att ta upp en dokument i datorn, kanske i ett ritprogram eller Photoshop. Det går till och med att klistra in bilder i Word. Sök på moderna kök, skumma kök, spanska köksluckor eller det du vill inspireras av. Klipp och klistra in på din moodboard. Sortera inte. Det är röran av olika former som gör att du kommer att hitta det du vill ha – ibland kan det bli som en “aha-upplevelse” att plötsligt hitta rätt.  

Byta köksluckor 

Det blir enkelt om ditt kök inte är äldre än 80-tal. På 70-talet hade man inte samma standard på köksluckornas storlek och du måste byta hela in redningen. På det nyare kan du låta skåpen sitta kvar och bara ta bort luckorna – toppen, eller hur! Slipa och måla skåpen i den färg du valt, eller om det är trä – betsa dem ljust eller mörkt. Om du valt exempelvis mörkbetsade träluckor kan du välja olika typer av handtag till. Denna till synes lilla detalj är en dominerande del i om luckorna ska uppfattas supermoderna eller klassiska. Om du väljer långa handtag i borstad aluminium kan det kännas som ett framtidsinspirerat kök, men om du väljer ett mer klassiskt handtag känna köket helt annorlunda. 

Det betyder en hel del för kökets designkänsla hur detaljerna ser ut som exempelvis handtag, pappershållare och även kranarna, det gäller även för badrum – snickarenigöteborg.se kan renovera badrum göteborg. 

Byta bänkskivor 

Bänkskivorna behöver inte vara av dyraste slaget, det finns mycket snygga och designade bänkskivor till bra priser, hör med snickare priser i stenungsund. Med mörkbetsade träluckor och borstade aluminiumhandtag kan något som påminner om aluminium eller ljusgrå sten bli väldigt snyggt. Du kan också placera inslag av mörkbetsat trä på den gråa skinande bänkskivorna som en knivhållare eller andra mindre prylar som höjer designen.  

Om du har valt vita skåpluckor kan det vara snyggt med mörka, ådriga stenliknande bänkskivor. Du kan också välja mycket ljusa bänkskivor och placerade kontrasterande färger på dem – och även kombinera med kanske svarta eller färgade handtag på luckor och lådor. Man kan göra otroligt mycket med sitt kök för att det ska se helt nytt ut. Om golvet inte är nytt kan du alltid placera en matta som matchar på det och täcka över eventuella skråmor. Den nya mattan kommer att höja designen och trivselfaktorn. 

Vad kostar det? 

Att byta ett helt kök kan kosta från runt 70 000 kronor och uppåt, men om du bara investerar i köksluckor, lådfronter och bänkskivor kommer du ner ordentligt i pris – priserna varierar så ta en titt hos flera innan du bestämmer dig. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.