Hjälp för dig som skall räkna på din badrumsrenovering

Alla vet att en badrumsrenovering ofta blir rätt så dyr och att det är ett av dem svåraste rummen att renovera på egen hand. Även om man själv är en duktig snickare så kommer man att behöva hjälp från andra fackmän såsom rörmokare och elektriker, vilket innebär att även om man väljer att utföra sin badrumsrenovering på egen hand för att hålla nere priset så kommer det att bli ganska dyrt. Anlitar man dessutom en professionell snickare för att utföra sin badrumsrenovering så blir det bara ännu dyrare.

Materialkostnader för ett nytt badrum

När det kommer till materialet så är även det rätt så dyrt när det kommer till att renovera badrum, särskilt om man vill ha helt nya delar och nytt material. Om man däremot kan tänka sig att köpa vissa saker begagnat kan man få ner priset rätt så mycket. Om man väljer ett standard badrum, helt nytt så kommer att kosta någonstans mellan 3-5 tusen per m2 för bara materialet. Ett pris man kan få ner mycket genom att köpa begagnat material. Vill man däremot ha ett lyxigare badrum kan materialkostnaden gå upp till 10-20 tusen per m2!

Hantverkskostnaden är hög för badrumsrenovering

Utöver materialkostnaden har vi såklart kostnaden för hantverkare, gör man sin badrumsrenovering med drava.se på egen hand så försvinner kostnaden för snickare som är den största hantverkskostnaden, om det inte uppstår någon problematik med el och vatten. Rörmokare och elektriker är oftast bara inne några timmar var medan snickaren är där hela arbetet. Så om du gör det själv kommer du att få ner hantverkskostnaden avsevärt. Vi räknar med att hantverkskostnaden om man anlitar en snickare kommer att ligga någonstans mellan 5-10 tusen per m2 för en badrumsrenovering. Utför man arbetet själv behöver den här kostnaden inte bli högre än 1-3 tusen per m2.

Begagnat material är bra för din ekonomi och för vår miljö

När man renoverar sitt badrum har man chansen att göra miljön en tjänst samtidigt som man sparar pengar, om man kan tänka sig att använda begagnat material istället för att köpa ett helt nytt badrum så sparar man mycket pengar och mycket miljö på det.