Få till köksrenoveringen 

Köket är som bekant hemmets hjärta, och bör därför vara ett rum man gärna spenderar tid i. En köksrenovering är påfrestande då man inte har full tillgång till köket under en period. Se till att ditt kök bli ultimat planerat utefter ditt och din familjs behov. För att underlätta planeringen får ni fyra starka tips att fundera på innan ni sätter igång själva renoveringen. 

Fundera på vad du saknar i dagsläget 

Vad som är viktigt i ett kök varierar från person till person. När man väl planerat att renovera köket bör man fundera på vilka funktioner man saknar idag eller om det finns något andra har man gärna vill efterlikna. Ett tips är att ha ett pappersblock och penna liggande i köket, så kan man skriva upp allt eftersom man kommer på något. Exempelvis kanske du vill ha kryddorna  precis vid spisen, mer plats för källsortering, fler eluttag, större diskho, mer förvaring, en specifik kaffehörna och så vidare. Både stort som litet bör skrivas upp. Även om man inte kan få allting på listan är det ett sätt att planera utifrån sina behov, och den där grejen som man gör till verklighet kanske är det man älskar mest i slutändan av renoveringen. 

Förvaring 

Man kan aldrig få nog av bra förvaringsmöjligheter, det är dessutom något framtida intressenter kommer älska om man en dag vill sälja sin bostad. Fundera på hur förvaringen blir bäst i hushållet med göteborg snickare och vad som används när. Vill man ha synliga glasburkar med torrvaror och muggar på en synlig hylla? Eller dölja det mesta i träskåp? Tänk även på var förvaringen installeras. Kryddor ska exempelvis förvaras mörkt och torrt. Dessa bör därmed finnas i en låda vid sidan av spisen, istället för i skåpet ovanför där matos och liknande letar sig in. 

Köksutrustning i skåp 

En trend som hållit i flera årtionden är att arbeta in sin köksutrustning i skåp. Att ha diskmaskin eller kylskåp i vad som ser ut som vanliga skåpsluckor ger ett snyggt och rent helhetsintryck. Dessutom är det värt att fundera på var maskinerna placeras. Ugnen bör exempelvis placeras i ståhöjd istället för under spisen för att man ska slippa böja sig ner. 

Inspireras online och i butik 

Kolla runt på pinterest, instagram och liknande sociala medier för att inspireras. Åk även runt till butiker som säljer kök för att testa deras upplägg. Detta är det absolut bästa sättet att få nya idéer och få inspiration till det nya köket. 

Våga fråga 

Våga ta hjälp av din hantverkare eller av säljarna i butiker. Att rita upp ett kök är mer komplext än man tror. Genom att ta hjälp av någon som arbetar med detta dagligen kan man få goda råd och idéer som man inte skulle tänkt på själv. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.