Hantera fuktskada i parkettgolv 

Att få en fuktskada i golvet är inte roligt, inte minst om det är ditt parkettgolv som råkar illa ut. Även om fuktskador är som vanligast i våtrum och i fuktiga miljöer så som i källaren eller på vinden, kan det ske precis var som helst och ge en avloppslukt. En fuktskada i parkettgolvet kan verkligen förstöra golvets kvalité och utseende. En fuktskada i parkettgolv kan tyvärr hända så lätt som att en blomma läcker lite vatten eller att något spills på golvet som inte torkas upp omedelbart. 

Hantera fuktskadad parkett 

Mindre fuktskador i parketten går faktiskt att åtgärda relativt enkelt och kräver inte alltid professionell hjälp. Om det handlar om en större fuktskada kan det självfallet vara enklare att direkt anlita en golvfirma och förklara situationen. I den situationen kanske det är ekonomiskt försvarbart att byta ut hela golvet istället för att ge sig på att reparera det. Om skadan är mindre kan du dock försöka dig på att reparera den på egen hand, framförallt om du upptäcker skadan i ett tidigt skede. Följ ordningen på åtgärder nedan om du vill försöka åtgärda fuktskadan på egen hand. 

  1. Börja med hål i plankan

Först och främst behöver du identifiera den planka som är drabbad av fukten. Borra i plankan som ska bytas ut. Om det är flera plankor som ska bytas ut ska hålen borras så att du bildar en kvadrat. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.